Tutustumisen arvoista muualla netissä

AmHFI1z

””Toimittajat ovat kiinnostuneita selviytymistarinasta, mutta kun otan puheeksi sukupuolivähemmistöjä koskevat rakenteelliset ongelmat, asia ei yhtäkkiä kiinnostakaan”, Partanen kertoo. “Halutaan mehustella kriisitarinalla, vaikka enemmän yhteiskunnallista merkitystä olisi esimerkiksi järjestö- ja vertaistyön kroonisen resurssipulan esiinnostaminen”, hän jatkaa.”

Vesan Linja-blogi: Transnuorelta kritiikkiä medialle: Selviytymistarinalla mehustelu kiinnostaa, rakenteelliset ongelmamme eivät

http://blogit.image.fi/vesanlinja/transnuorelta-kritiikkia-medialle-selviytymistarinalla-mehustelu-kiinnostaa-rakenteelliset-ongelmamme-eivat/

***

Radio Helsingissä: Millaista on olla trans?-podcast.

”Emil Jo­hans­son ja Mio Ki­ve­lä käyt­tä­vät ter­me­jä ku­ten cis-he­te­ro ja nai­so­le­tet­tu. Mik­si? Kes­ki­vii­kon Nor­mi­päi­väs­sä kak­si trans­mies­tä kes­kus­te­li­vat su­ku­puo­li­nor­meis­ta, su­ku­puo­len mo­ni­nai­suu­des­ta ja trans­ih­mis­ten oikeuksista.”

https://www.radiohelsinki.fi/podcast/36441/?Normip%C3%A4iv%C3%A4%3A+Millaista+on+olla+trans%3F

***

”Radikaali itsemääräämisoikeus tarkoittaa sitä, että voi muokata kehoaan riippumatta siitä, kuinka asemoituu binaariseen sukupuoleen. Ajatus binaarisesta sukupuolesta on keskeinen nykyisenlaisessa transprosessissa. Siitä kertoo esimerkiksi se, että transgender-diagnoosin saaneet joutuvat itse kustantamaan hormoninsa. Sen sijaan transsukupuolisuus-diagnoosin saaneille hormonit täyskorvataan. Selkeästi joko mieheksi tai naiseksi siirtyminen saa valtion tuen.”

Ajatuksia radikaalista itsemääräämisoikeudesta Pinkkimusta-blogissa: https://pinkkimustablogi.noblogs.org/2016/06/ajatuksia-radikaalista-itsemaaraamisoikeudesta/

***

”Moni queer kysyy, keitä “me” olemme yhteisönä Orlandon jälkeen. Kysymys liittyy siihen, että länsimaisten suurkaupunkien kehitys on rakennettu osin luovan luokan, jolloin on korostettu valkoisten, keskiluokkaisten  homomiesten ryhmää suurkaupunkien uuden vetovoimaisuuden markkereina. Puhutaan “gaygentrifikaatiosta”, sillä tämä pieni varakas osa queer-väestä on korvannut monikulttuuriset ja moniseksuaaliset yhteisöt monissa trendikkäissä kaupunginosissa.
Suvaitsevalta näyttävällä kehityksellä on siis pimeä kääntöpuolensa. Köyhät, liian omituiset tai väärän väriset queerit ovat muuttuneet näkymättömiksi, tai joutuneet erilaisten institutionaalisten toimenpiteiden, taloudellisen ja sosiaalisen syrjinnän kohteeksi.”

Antu Sorainen: Orlandon perintö & Orlando ei ole sattuma-blogitekstit Antroblogissa.

Orlandon perintö

Orlando ei ole sattuma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s