Lainaus

Seitsemän ekaa työtä-haasteesta

”Verkossa kiertää juuri nyt hauska haaste, jossa ihmiset listaavat seitsemän ensimmäistä työpaikkaansa. Siihen on osallistunut moni julkisuuden henkilö, onhan hauskaa nähdä, millaisia hanttihommia itse kukin on tehnyt työuransa alkupäässä.

Jotain häiritsevää tässä kaikessa on. Ei niinkään töiden listaamisessa, vaan siinä, mitä noiden listojen olisi tarkoitus kertoa. Listat ovat tietenkin vain listoja, eikä kenenkään yksittäisen ihmisen motiiveja listata omia työpaikkojaan voi oikein tuntea tai asettaa kyseenalaisiksi. Yritän sen sijaan listata tässä muutaman listauksiin meidän yhdessä rakentamanamme sosiaalisena ilmiönä liittyvän sokean pisteen.”

”Ensinnäkin, ajatus siitä, että paskat duunit johtaisivat jotenkin maagisesti ”hyviin duuneihin” ei yksinkertaisesti ole paikkansapitävä.”

”Toiseksi, taustanarratiivi, että tehtyäsi kaikkea sekalaista lopulta päädyt hienoon duuniin on ongelmallinen sen kannalta, että työelämän kiireiden ja paineiden lisääntymisen jäljiltä koko ajatus hyvästä työstä on kyseenalainen.”

”Kolmanneksi, menestyjät listaamassa urapolkujaan on mainio esimerkki siitä, miten sosiaaliset mediat tuottavat huonommuuden ja kykenemättömyyden tunnetta niille, joille ei ole jaettu yhtä hyviä kortteja käteen.”

Lue koko teksti: 7 duunia ja pari sokeaa pistettä

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s