Näkymätön taakka

brian-kershisnik

[kuvassa miltei musta tausta, yläkulmassa on taivaanranta jonka takana näkyy punaista. Tyylitellysti piirretty valkoinen, punatukkainen nainen tasapainottelee toisella jalalla, toinen jalka ilmassa. Kädet on nostettu suorina sivuille. Naisella on varpaisiin asti ulottuva harmaa-valkoinen, kuviollinen mekko. Hänen käsiensä varassa on tummansininen iso alue, jossa on tähtiä.]

Sisältövaroitukset: Seksuaalinen häirintä, hyväksikäytön maininta 

Oletteko miettineet sitä, minkälaista mennyttä moni nainen ja naisoletettu kantaa mukanaan. Ensiksi kun murrosikä alkaa; saman ikäiset pojat tulee pysähtyy kohdalle ja sanoo sulle: naama 8 ja kroppa 9. Saman tien tyyppi jatkaa matkaansa. Sitten kävelet kouluun ja sun viereen tulee pyöräilemään aikuinen mies, joka supattaa: kaunistyttönättityttö ja tätä tapahtuu usein. Olet 15 v. 


Seuraavaksi meet salaa 17 vuotiaana baariin. Siellä sua kehoon käydään käsiksi. Koti matkalla, joku lyöttäytyy seuraasi ja seuraa sua melkein kotiin asti. Sua pelottaa. Olethan nuori ja pienempi. Saman illan aikana törmäät nuoreen kundiin, joka tulee ja sanoo sulle: anna pillua. Sä vastaat en. Se sanoo sua huoraksi. 

Sitten baarissa suhun käydään käsiksi. Sua läimitään pakaroille ja kun sanot siitä, niin läimijäsetä sanoo: anteeks. En mä tarkoittanu. Kun katsot olkasi yli. Sama tyyppi tekee saman toiselle naisoletetulle. Baari-työntekijä kääntää katseensa pois ja sä olet yksin. Mieleesi muistuu kun olit 15- vuotias ja se poika arvosteli sun kroppaa ja sua pelottaa ja itkettää. Mutta nyt olet 19. 

Seuraavaksi kerrot jollekin miespuoleiselle tuttavalle asiasta. Tyyppi vähättelee ja sanoo: pojat on poikia. Moni kääntää katseensa pois ja hymyilee ehkä sisäänpäin. Ja sulla on olo, että ei vittu, kuka näkisi tän mitä täällä tapahtuu? 

Sitten sä törmäät tyyppiin, oot ihastunut. Tää tyyppi vaikuttaa ihanalta: sillä kiva hymykin. Ja sit petyt kun saat kuulla, että se on monia muitakin pettänyt. Tyyppi jahtaa nuoria tyttöjä. Onhan hän itse lähemmäs 25 v, mutta jostain syystä ns. sakkoliha on se ”juttu”. 

Sitten seuraavaksi samat kähmimiset ja lähminnät jatkuu. Mikään ei muutu. 

Sit seuraavaksi sun luokse saattaa tulla ihan ok tyyppi. Mutta sä et vaan osaa luottaa siihen, koska sun kokemukset on karttuneet 14-15 vuoden ajalta ja sä tiedät, että sä voisit ehkä luottaa tähän ihmiseen. Mutta sitten et tiedäkään, voitko sä kuitenkaan luottaa. Mistä sä tiedät onko tää tyyppi kusipää vai hyvä? Kohteleeko tää sua ihmisenä vai objektina? Sä mietit ja lopulta tyyppi kävelee ohi, koska ei ymmärrä, mikä kynnys sulla on luottaa toiseen ihmiseen. 

Niin. Teoilla on seurauksia. Jokainen kusipäinen teko lisää kuormaa. Ja se mitä nuo kaikki edellä mainitut miehet eivät tienneet: eka joka sua oli seksuaalisesti hyväksikäyttänyt oli sun isä. Ja nuo muut miehet jatkoivat samaa linjaa. Yksittäinen rajan ylitys voi olla tekijän näkökulmasta pieni, mutta kun sen kokee systemaattisena toistona ne syö luottamusta ja uskoa. Menneet kokemukset ei jää taakse, ne seuraa mukana ja vaikuttaa nykyhetkeen ja tulevaan.

Olet oppinut, että mies on synonyymi pettymykselle.

Kirjoitti: Femme Hope

Maalaus: Brian Kershisnik

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s