Ehrnroothin tunteenpurkaus ei kerro sinusta mitään

rage-1703978_960_720

[kuvassa yksivärinen keltainen tausta, jossa mustalla ääriviivalla piirretty neliönmuotoinen puhekupla. Puhekuplalla on vihaiset silmät ja hurja irvistys.]

Yle Uutisten verkkosivulla julkaistiin 23.10.2016 eriskummallinen kolumni. Teksti on Jari Ehrnroothin käsialaa ja se on kertovinaan sosiaaliturvasta ja taloudesta.

Kun tekstistä karsitaan varsinaiset asiavirheet, yhdentekevät arvailut ja huono argumentointi (tutustu niihin esim. täällä), jäljelle jää silti sen keskeisin sisältö: kirjoittajan henkilökohtainen halveksinta ja viha köyhiä ihmisiä kohtaan.

Ei voi kuin ihmetellä sitä, että Yle pitää kolumnistinaan tällaista vihakirjoittelijaa. Ehrnroothin teksti ei perustu faktoihin eikä rationaalisuuteen, vaikka retorisesti se yrittääkin väittää muuta. Se on puhdas tunteenpurkaus, jonka tarkoitus on korkeintaan satuttaa jo valmiiksi heikossa asemassa olevia ihmisiä ja manipuloida yleistä mielipidettä heitä vastaan.

Mikä saa lähemmälti kuusikymppisen tutkijan ja tietokirjailijan kirjoittamaan ylenkatseellisen ja solvaavan tekstin ihmisistä, joita hän ei edes tunne? Tätä en tiedä, enkä ole varma tietääkö Ehrnrooth itsekään. Mutta yhden asian tiedän. Syypää et ole sinä, eikä hänen kirjoituksensa kerro sinusta yhtään mitään. 

Toteaa: Jane Austerity

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s