Mun masennus on jonkun menestysbisnes

comedy-wildlife-photography-awards-shortlist-2016-18-57fb40b7bed8d__880

[kuvassa vesipuhvelin naama. Sen pään päällä seisoo valkoinen lintu, joka on kakannut sen päähän niin että valkoinen noro valuu vesipuhvelin otsaa pitkin.]

Kelaa, joku oikeesti tienaa sillä että mä oon masentunut. Mulla on talous menny ihan vituilleen, kun ensin en jaksanut mennä töihin opiskelun lisäks. Sit en jaksanu opiskellakaan. En jaksanu muistaa maksaa opintolainan korkoja. En oo jaksanu soitella ulosottoon ja perintäfirmoille. Joskus en jaksa edes avata laskuja.

Tai no, ei kyse ole jaksamisesta. En kestä katsoa numeroita, sillä vaikka summat eivät ole suuria, ne näyttäytyvät summana kaikista epäonnistumisistani.

Velkapääoma: 17,51
Muistutusmaksut: 25,00
Korko: 1,98
Perintäkulut: 115,00
Velka yhteensä 216,00
Minimierä 60,00

Ja tilillä se reilu satanen. Sekin koska tänään tuli lapsilisä.

Miten voi olla, että minun maksukyvyttömyyteni voi tienata? Luottotiedot on jo mennyt, puhelinliittymiä tai vuokrasopimuksia en enää voi tehdä. Maksusuunnitelmat jää kesken kun vointi vaihtelee enkä oikeasti muista, tai sit välttelen sitä ahdistusta ja häpeää jota asioiden hoitaminen tuo pinnalle.

Kun kaiken tän keskellä pysähdyn miettimään kuinka irvokasta on, että Lindorff, Intrum Justicia, Alektum ynnä muut perintöfirmat pyörii sen ympärillä et muillakin on taloudenhallinta pettänyt, niin tää vihan, surun ja ällötyksen määrä on lamaannuttavaa.

Kapitalismi ei vain tuota huono-osaisuutta, vaan hyötyy siitä. Joku on tienannu satoja, jos ei tuhansia euroja, minun sairauteni takia.

Kirjoitti: Ninnintytär

 

Kuva: Tom Stables, http://www.comedywildlifephoto.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s