Tosi huono köyhä

color-splash-815882_960_720

[kuvassa mustia ja tummanharmaita kyniä valkoisella taustalla. Kynien kärjet osoittavat kuvan keskelle ja niistä muodostuu ympyrä. Kärjet ovat eri sateenkaaren väreissä]

Sisältövaroitukset: päihteet & viimeisessä virkkeessä viittaus itsemurhayritykseen (mutta se on erotettu selkeästi tw-merkinnällä ja suurella määrällä rivinvaihtoja eli tekstin voi huoletta lukea siihen saakka ja lopettaa ennen sitä jos haluaa.)

Mä olen juuri niitä ihmisiä. Niitä, jotka on ottaneet pikavippejä. Ja sitten lisää pikavippejä, jotta on voineet maksaa ne edelliset pikavipit. Ja sitten kirjaimellisesti itkeneet sossussa kun on pikavippejä eikä varaa maksaa niitä. Ja sitten lainanneet ystäviltä rahaa pikavippien maksamiseen, koska sossu ei auta. Olen ollut eri ystäville ja sukulaisille velkaa samaan aikaan pahimmillaan yhteensä yli 1300 euroa. 

Mä olen myös niitä ihmisiä, jotka ovat hakeneet ruoka-apua. Välillä, kun olin tosi masentunut enkä saanut pidettyä jonotusajoista kiinni, kirkolla oltiin ihania ja kerättiin mulle ruokakassi valmiiksi ja sain käydä hakemassa sen myöhemmin. Ja sit toisessa seurakunnassa ne antoivatkin maksusitoumuksia ruokakauppaan, sai itse ostaa mitä ruokaa halusi! Tai siis ei sokeroituja juomia, eikä makeisia eikä sitä eikä tätä, mutta joissain rajoissa sai ostaa mitä halusi! Ei esimerkiksi ollut pakko syödä lihaa, vaikka oli köyhä.

Mä olen myös niitä ihmisiä, jotka ovat ostaneet köyhänä viimeisillä rahoillaan jotain täysin turhaa, eivätkä ruokaa tai lääkkeitä. Mä olen ostanut köyhänä 50 eurolla puuvärikyniä. Mä olen ostanut köyhänä 70 eurolla takin. Mä olen ostanut köyhänä 80 eurolla konserttilipun. Mä olen ostanut köyhänä suklaata, huonekasveja, askartelutarvikkeita, kasvonaamioita, Dressmanin sukkia, Valion maustettua rahkaa, punaista hiusväriä, Long Playn tilauksen, kirjoja, hyvää kahvia, paljon paljon lohturuokaa…

Mä olen myös niitä ihmisiä, jotka on jättäneet maksamatta vuokran ja vaan olleet ilmoittamatta siitä. Mä tiesin, että se ei mene pois sillä, että mä ”unohdan” sen. Mä vaan toivoin, että jos se vuokranantaja oisi niin rikas, että se ei olisi huomannut, tai ajattelisi että mitä yhdestä kuukaudesta. Mä vaan en saanut mun rahoja riittämään ja ajattelin, että säästän nyt sen verran kun pystyn ja otan ensi kuun rahoista loput ja maksan ensi kuussa. Ja kun ensi kuu tuli, olin käyttänyt ne rahat, jotka mun piti säästää. Ja tää kierre jatkui ja mulla ei ollut rahaa ja sitten mun vuokranantaja seisoikin mun oven takana vihaisena ja uhkasi häädöllä ja mua itketti. Ja siitä lähtien pelkäsin siinä asunnossa, että joku yö herään ja se vuokranantaja istuu mun olohuoneessa.

Mä olen myös niitä ihmisiä, jotka ovat huijanneet sossua. Mulle tuli kesällä 400 euron lomaraha ja mä järjestelin asiat niin, että sossu ei saanut tietää siitä. Eli periaatteessa varastin yhteiskunnalta 400 euroa. Mulla ei ole tästä huono omatunto. Mä maksoin niillä velkaa, elin ja käytin osan kivoihin pieniin asioihin kuten Tukholman matkaan ja uuteen binderiin. Mulla ei myöskään ole mitään tarkkaa laskelmaa siitä, mihin käytin juuri ne 400 euroa. Osa varmasti meni asioihin, joita ilman pärjäisin. Mut ei, en mä silti saa itselleni huonoa omaatuntoa tästä. Mietin Sipilän naamaa ja niitä sossuja jotka itketti mua ja pääomatuloverotusta ja kaikkia oikeistopoliitikkoja.

Ai niin, mä olen ollut myös niitä ihmisiä, jotka käyttää viimeiset ja/tai kuun ensimmäiset rahat viinaan. En jaksa enää selittää tätä. Kyllä te ymmärrätte, tämä todellisuus on tullut jo selväksi. Ja jos jokin vie pois siitä, niin totta kai sitä arvostaa. Ja viina+lääkkeet vei mut pois tästä todellisuudesta jossain vaiheessa aina hetkittäin. En tee niin enää lähes koskaan, kovinkaan usein, melkein ollenkaan. Nykyään mulla voi olla jopa kossupullo kotona ilman, että se on heti ensimmäisen ahdistuksen tullessa tyhjä. Mun ei myöskään tarvii pitää unilääkkeitä piilotettuna eri paikoissa pitkin kämppää, ettei sattuisi vahinkoja. Oon päässyt eteenpäin tässä, oon turvallisempi ja vakaampi kuin pitkään aikaan.

 

TW: itsemurha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mä olen myös kuullut, kuinka ihminen kiroaa sitä, että ambulanssista joutuu maksamaan, kun yrittää itsemurhaa.

Kirjoitti: Raapustelija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s