Zinesuositus: Kun traumat estävät seksipositiivisuuden

15241397_10154678663516390_5481659328923588533_n

[kuvassa Fucked-lehden kansi. Mustassa kannessa lukee valkoisin kirjaimin ”FUCKED: on being sexually dysfuctional in sex-positive queer scenes”]

Sisältövaroitukset: seksi, seksuaalinen väkivalta

Millaista on olla seksuaalisesti toimintahäiriöinen seksipositiivisessa aktivistiskenessä? Traumataustaisena queerina Fucked-kollektiivin zinesarja oli minulle iso löytö, enkä malta odottaa seksinihkeyden käsittelyä suomalaisissa piireissä. Toistaiseksi esimerkiksi pornoa koskeva kielteisyys on liitetty lähinnä transfobiseen radikaalifeminismiin.

Vaikka feministipiireissä puhutaan paljon suostumuksesta tekojen kohdalla, ovat keskustelunaiheet ja suhdeverkostot joillekin meistä ahdistavia, joskus jopa päälle vyöryviä – Queerkalenterissa nakuillaan köysissä, kaikki kaverit paneskelevat keskenään, instakuviin ilmestyy buttplugeja ja julkiseen someprofiiliin lähetetään kutsuja seksifestareille.

Dildovertailu ja seksityökeskustelu on vaikeaa ohittaa, jos on seurueessa ainoa, joka kokee aiheista henkilökohtaista epämukavuutta. Siveyden sipuliksi leimaantuminen on kuitenkin seksipositiivisessa ja polyhenkisessä skenessä stigma, jota harva haluaa.

15181626_10154678663506390_6456974018643055051_n.jpg

[kuvassa Fucked-lehden kansi. Valkoisessa kannessa lukee mustalla ”2FUCKED 2FURIOUS: still sexually dysfunctional in sex-positive queer scenes”]

Tämä pienlehtisarja on toisaalta lohdullinen vertaisten äänitorvi, ja toisaalta taas huomattavan rankka lukukokemus. Sisällössä käsitellään epämukavia ja väkivaltaisia kokemuksia aina raiskauksista sisäistettyyn homofobiaan, ja on mahdotonta listata kaikki mahdollisesti triggeröivät asiat. Meille kovia kokeneille on hyvä varautua pitämään omasta mielenterveydestä huolta lukemisen aikana.

Fucked-zinejä myy mm. Vampire Sushi -distro ja Etsy.

Suositteli: Laika Boss

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s