Mielenterveys ei ole jotain millä voit kerätä irtopisteitä ennen vaaleja

 cat-30788_960_720

[kuvassa musta piirretty kissa valkoisella taustalla. Sen selkä on köyryssä, häntä paksuna ja sähisee vihaisesti.]

Mistä tietää että vaalit on tulossa?

Kokoomuspoliitikkoa joka on keskittynyt lähinnä ”viinit ruokakauppoihin”-avauksiin alkaa kiinnostaa nuorten mielenterveyspalvelut. (Juu, arvasit oikein, Pelkosen Jaana on kyseessä. Ilmiö on tietysti paljon laajempi eikä rajoitu vain mielenterveyskuntoutujiin.)

Nuoret!

Mielenterveys!

Huomatkaa kuinka nuorten hyvinvointi KIINNOSTAA!

Täähän kuulostaa miltei yhtä hyvältä vitsiltä kuin jos hallituksessa varhaiskasvatusta ja koulutusta pilkkova puolue ottaisi kuntavaalikärjikseen juuri ne asiat.. eikun sori, niinhän kokoomus onkin tehnyt.

 

Kaksi pointtia:

1. Hallituksen ajama soteuudistus vaikuttaa olevan paitsi terveysbisnesjättien unelma, myös toteuttavan ne kauhukuvat mitä mielenterveyspalveluihin liittyen on jo vuosia huolehdittu: ”valinnanvapaus” tai ”raha seuraa potilasta” on tässä vielä kuolleempia kirjaimia. Ei, kuntavaaleissa ei suoraan äänestetä tästä, mutta on tekopyhää hommata yhtäällä toista ja toisaalla toista. Siitä päästäänkin seuraavaan kohtaan:

2. Mielenterveyteen vaikuttavia asioita ei voi rajata vain suoranaisiin mielenterveyspalveluihin. Lääkekorvausten omavastuun nousu, työttömyysturvan leikkaaminen, opintotuen leikkaaminen, jne. Nää kaikki oikeistohallituksen paskat päätökset vaikuttaa huonontavasti elämänlaatuun ja jaksamiseen. Ei vaan ole mahdollista edistää rikkaita suosivaa ja köyhiä kurjistavaa politiikkaa ja teeskennellä että mielenterveyskuntoutujien asiat kiinnostaa.

En oo sitä mieltä että ”on hyvä että kiinnostuu edes joskus”, etenkään jos se on vaalisumutusta. En vaan ymmärrä mitä kukaan kostuu siitä, että ihmiset julistaa että ”mielenterveys on tärkeää”, jos ne ei laita rikkaa ristiin sen eteen.

Kertoi: Päärynäbanaani

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s