Tänään en ole halunnut kun paeta

49436ab8e19378cdbe05d81115032f9d

[kuvassa mopsin pää näkyy vaaleiden peittojen keskeltä. Sen ilme on epäluuloinen]

Sisältövaroitukset: homofobia, aito avioliitto, kouluväkivalta, itseinho, maininta väkivallasta ja kuolemasta.

Vänkääminen tasa-arvoisesta avioliittolaista on nostanut pintaan muistoja kouluväkivallasta. ”Oikeestiko sä kuvittelit, että kelpaisit? Luulitko todella, et me otettais sut mukaan?”. Piiloudun peiton alle, nukun, pelaan, koitan tehdä mitä tahansa paitsi muistaa. 

En silti pysty olla ajattelematta miten edes minä voin epäonnistua jossain niin tavanomaisessa kun seksuaalinen suuntautuminen. Ehkä musta todella puuttuu joku perustava ominaisuus, jotain mystistä minkä heterous on muille antanut. Ominaisuus, jolla ansaita näkymätön normaalius ja oikeudet mikä suurimmalle osalle on ollut itsestäänselvyys vuosikymmenten, ellei -satojen ajan. 

2010-luvulla solvaushuutelut ovat siirtyneet koulupihoiltani eduskuntaan. Ohjeistus kohteelle tuntuu pysyvän samana: ”Älä välitä” ja ”Täytyyhän sussakin syytä olla”. Oikeuden nimissä annetaan kaikille mielipiteille tilaa ja mahdollisuus. Mikä teki ihmisyydestä mielipideasian? Entä minun oikeuteni olla olemassa ilman (henkistä) väkivaltaa?

Myös rakkaani on taipunut jatkuvaan varuillaanoloon. Nykyisin hän esittelee minut kaverikseen. Ymmärrän vaimoni valinnan, mutta 12 vuoden yhdessäolon jälkeen sana kirpaisee kipeästi. On silti vähemmän kuluttavaa valehdella. Vaihtoehto on kestää jatkuvasti kyseenalaistusta, solvausta, jeesusta, saatanaa tai itsekehua suvaitsevaisuudesta.

Vaikka koulun loppumisesta on yli vuosikymmen, olen yhä maalitaulu. On vaikeaa pyristellä eroon itseinhosta, sisäistetystä lesbofobiasta ja tunteesta että on vääränlainen. Varsinkin ympäristön viestittäessä toisin.

Kertoi: Erika

P.S. Videossa käsitellään samaa tematiikkaa. SV: itsemurhayrityksen kuvailu. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1281367035273817&id=897393153671209&hc_location=ufi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s