Fifty Shades of faux-BDSM and bad journalism

16864933_1541566209190178_9146003564846268846_n

[kuvassa nurmikolla istuva ruskeamustaraidallinen kissa, jonka suu on vihaisen näköisesti auki]

Sisältövaroitukset: seksi, BDSM, väkivalta (ei tarkkaa kuvailua mistään)

Jos molemminpuolista, selkeää suostumusta ei ole, se ei ole BDSM:ää, vaan väkivaltaa. 50 Shades of Greyssä molemminpuolista, selkeää suostumusta ei ole.

50 Shades of Greystä ei voi oppia mitään suostumuksellisesta kink-suhteesta, joten siitä on vahingollista ja absurdia kirjoittaa niin kuin se olisi seksiopas kokeilunhaluisille. (Hesarin kolumnisti Elina Tanskanen, kirjoitapa tämä muistiin!)

BDSM ei ole lapsuudentraumoista johtuvaa alistamista ja vallankäyttöä, josta ”kesyynnytään” rakkauden voimalla. Niin kirjoittaminen vahvistaa käsitystä siitä, että BDSM olisi verrattavissa parisuhdeväkivaltaan ja parisuhdeväkivallasta voisi eheytyä romanttisilla tunteilla.

50 Shades of Greyn vastustaminen ei johdu siitä, että ihmiset pitävät outona asioita, joita eivät ole kokeilleet. Fifty Shades of Greyn vastustaminen johtuu siitä, että se normalisoi henkistä ja fyysistä väkivaltaa antaen samalla täysin vääristyneen kuvan BDSM:stä. 

BDSM:n harjoittajien yleisesti noudattaman ”safe, sane and consensual” -periaatteen mukaisesti kaikesta, mitä yhdessä tehdään, pitää neuvotella ja sopia, ja juuri siksi 50 Shades of Greystä ei pitäisi edes puhua samassa lauseessa.

”Tosielämän Anastasioiden ja Christianien (sic)” välisen kunnioituksen ja kommunikoinnin tärkeydestä kirjoittaminen samassa kontekstissa 50SOG:n kanssa vääristää vaarallisella tavalla käsityksiä siitä, mitä suostumus ja kunnioitus tarkoittavat ja miten niitä ilmaistaan.

Väkivallan normalisoiminen, viihteellistäminen ja vähättely ei ole koskaan ok.

Kertoi: Vesihiisi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s