Yksinäisyys on lyijyinen viitta

hedgehog-child-1759118_960_720

[kuvassa mustavalkoinen valokuva siilistä nurmikolla]

Yksinäisyys on todella huono ystävä. Se on juuri sellainen ystävä, johon katkaisisi välit, jos se olisi ihminen: manipuloiva, ilkeä, itsekeskeinen, riippuvainen.

Yksinäisyys tietää aina milloin iskeä. Se lähtee joksikin viikonlopuksi muualle, kun vietät hieman aikaa ystäviesi kanssa. Kerrot, että olet ollut hieman yksinäinen viime aikoina. Kerrot, että sinulla on ulkopuolinen olo. Ystävät ymmärtävät. He halaavat ja lupaavat, että olen haluttu ja toivottu ystävä. Mieliala kohenee ja tuntuu siltä, että ehkä yksinäisyys on lähtenyt ikihyviksi. Seuraavana viikonloppuna se kuitenkin palaa. Yksinäisyys pilkkaa ystävien snapchat-tarinoiden kautta: ”Katso nyt, miten hauskaa heillä on ilman sinua! He eivät taaskaan pyytäneet sinua mukaan, koska olet tylsä ja vähäpätöinen. Heillä ei varmasti edes käynyt mielessä laittaa sinulle viestiä!”

Yksinäisyys on myös viettelevä. Sillä on valtava voima saada kantajansa ajattelemaan vain itseään. Yksinäisyydestä tulee pakkomielle, joka piinaa kysymyksillä: olenko minä huono ihminen? Miksei minusta pidetä? Olenko tylsä tai ärsyttävä? Vastaisiko kukaan, jos nyt laittaisin viestiä? Huomaisiko kukaan, jos kuolen? Tulisiko hautajaisiini ketään? Yksinäisyys laittaa kantajansa hokemaan nimeään: olen niin yksinäinen, niin yksinäinen, niin yksinäinen, niin yksinäinen. 

Yksinäisyys kuihduttaa. Se syö sosiaalisten taitojen rippeetkin, niin että huomaat nauttivasi lounaan syömisestä yksin ja syöksyt piiloon jos jossain näkyy joku tuttu – ei millään jaksaisi jutella mitään jonninjoutavia! Yksinäisyys kuiskaa korvaan: ”jos sinä laitat viestiä, he pitävät sinua säälittävänä huomionkerjääjänä. Ja mitä jos joku haluaakin nähdä? Kahden kesken? Mitä puhuttavaa teillä muka olisi?”. Et laita mitään. Muserrut, kun kukaan ei laita sinulle mitään.

Kertoi: Sipuli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s