Äitienpäivästä

Äitienpäivänä Radikaalia mielenterveyttä haluaa lähettää voimia kaikille, joille äitienpäivä on syystä tai toisesta rankka tai vaikea. Haluamme muistuttaa, että myös äitienpäivänä oma turvallisuutesi ja toipumisesi tulee ensin.

Kaikki eivät halua nähdä äitiään tänään vaikka se olisi mahdollista ja se on täysin ymmärrettävää. Toiset menevät äitienpäivänä perheensä luokse, vaikka se on vaikeaa ja ahdistavaa. Heidänkin ratkaisunsa on täysin ymmärrettävä. Miten tahansa toimitkin tänään, sille on varmasti syynsä ja toimit sen mukaan miten pystyt.

Haluaisimme vielä muistuttaa, että romantisoitu myytti äitiydestä ei pidä paikkaansa monen kohdalla. Myytin haastaminen auttaa ihan kaikkia. Ei pidä olettaa kaikkien äitien olevan vain hyviä lapsilleen, että kaikkien tulisi muistaa äitejään, tai että kaikki rakastavat äitiään. Jotkut eivät rakasta äitiään ihan syystä. Joidenkin suhde äitiinsä/äiteihinsä ja näiden toimintaan on ristiriitainen. Esimerkiksi näistä – mutta myös monista muista – syistä äitienpäivä ei ole kaikille yksiselitteisen onnellinen päivä.

Voimia ja jaksamista kaikille niille, jotka tänään sitä tarvitsevat.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s