Älä koske

ocean-918999_960_720

[kuvassa korkea, turkoosin värinen aalto.]

Sisältövaroitus: seksuaalinen koskettaminen vasten tahtoa

Päähän jysähtää yksi ajatus ja vartalo jäätyy. Silmät etsii kohdetta mihin lukittautua, yleensä se löytyy joko omasta sylistä tai puhelimesta. Ahdistus alkaa hakata ruumiin reunoja, valtaa mielen ja alkaa suunnitella pakoa. Vartalo on edelleen jäässä ja vaatii melkein mahdotonta voimaa päästä liikkeelle. Mutta pois on pakko päästä sillä tilanne missä olet on sietämätön.

Näin minulle tapahtuu kun minuun kosketaan tulkintani mukaan seksuaalisesti ilman lupaa. Kyseessä voi olla pieni ja joltain toiselta ihmiseltä hyväksyttykin kosketus, mutta jos se ei tule ihmiseltä joka on saanut siihen luvan oloni on pitkään arvoton, ahdistunut ja kamala.

Kosketuksessa ihmisten itsemääräämisoikeus on hyvin helposti koetuksella. Jo pienestä pitäen meidät on opetettu vastaanottamaan vastenmielinenkin kosketus, jotta emme pahoittaisi toisen mieltä. Aikuisena voi siis ymmärrettävästi olla vaikea oppia, että ei ole oikeutettu koskettamaan toista miten haluaa. Jos kuitenkin pyrkii olemaan turvallinen ihminen toiselle, se on pakko opetella. Aluksi voi tuntua hiukan hölmöltä kysyä vaikka ”saako halata?”, mutta jos sillä pystyy välttämään toiselle ahdistavan tilanteen niin se on todellakin sen arvoista.

Sillä se ahdistus ei lähde helpolla pois. Mieli ei lakkaa etsimästä pakokeinoja sillä nyt aina kun näen itseäni satuttaneen henkilön minun täytyy olla varuillani. Myös luotto muihin ihmisiin horjuu. Ahdistus on kuluttavaa eikä se välttämättä näy päälle. Sen takia jokaisella on vastuu omasta käytöksestään ja siitä, että kunnioittaa toisten henkilökohtaista tilaa. Jokainen kokee kosketuksen eri tavalla, sen takia älä siis koske toista ilman lupaa.

Kertoi: Merenneito

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s