Uusavuttomuus on turha sana

mandarin-591333_960_720

[kuvassa valkopunaruskea vesilintu uimassa vedessä, joka on sävyltään punainen]

Kun ilmestyy uusia elämää helpottavia valmistuotteita, ihmiset jakavat niitä somessa ja naureskelevat ”eikö ihmiset enää osaa tehdä ruokaa heko hee”. Moni paheksuu, että ”nykyään ei enää osata tehdä ruokaa/siivota/younameit”. Heitellään sanaa ”uusavuton”.

Nää kaikki irvistelyt kolahtaa muhun ja moneen muuhun, joka ei vaan pysty. Kun on päiviä, jolloin kämpästä ulos meneminen on vaikeaa puhumattakaan kaikesta muusta. Mun puolesta sanan uusavuton käytön voisi lopettaa kokonaan. Samoin kuin ”laiskuuden” paheksumisen. Kaikki tällainen ylläpitää mentaliteettia, että on mukamas ok pilkata sitä kun ei pysty tai osaa, oli syy mikä vain, sen sijaan että vaikka pohtisi miten voisi olla vaikka avuksi toisille.

Toivoo: Eli nah

P.S.  Joo, tietysti on olemassa myös paljon turhia tai vaikka liiallisesti pakattuja elintarvikkeita tai tuotteita. Niitä voi kritisoida pilkkaamatta niiden oletettua kohderyhmää. Sitten taas tosi monet ”laiskaksi” luetut jutut on ihan myös suunniteltu erilaisia fyysisiä rajoitteita omaaville. Esim. noin puolet ostos-tv:stä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s